Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Talent Wilfred 'Willy' (13) uit Herentals verliest jarenlange strijd tegen leukemie in UZ Gent - uitvaart 21/10

Wilfred 'Willy' uit Herentals

Heel Herentals Neteland is in diepe rouw. Zaterdagmiddag is Wilfred 'Willy' (13) uit Herentals na een jarenlang strijd tegen leukemie overleden in het UZ Gent.

Wilfred, de toffe en gewaardeerde oud-leerling van BS Wijngaard kOsh en huidig leerling van kOsh Campus Ieperstraat, en hét voetbaltalent van de SKS jeugd, kreeg eind 2020 diagnose leukemie.  Na een maandenlange therapie en chemo in UZ Antwerpen, bleek een definitieve genezing in zicht.  

Echter in het voorjaar van 2023 kwamen opnieuw symptomen opzetten en Wilfred werd opgenomen in het gespecialiseerde UZ Gent dienst voor acute myeloïde leukemie (AML). 

Aan dit jonge en talentrijke leven, gezegend met heel wat skills, kwam vanmiddag bruusk een einde.  De tomeloze inzet van de behandelende artsen mocht niet meer baten. 

 

Uitvaart op zaterdag 21/10 St.-Waldetrudiskerk Herentals

De plechtige uitvaart heeft nu zaterdag 21 oktober om 11u plaats in de Sint-Waldetrudiskerk Herentals.

Een laatste groet aan Wilfred kan vrijdagavond 20 oktober tussen 18.30u en 19u gebracht worden in het Funerarium Van den Broeck, Nederrij 15 Herentals.

Begr.  Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals, tel : 014 23 10 67,
info@vandenbroeckbegrafenissen.be

Vrijdag gaan de leerlingen van BS Wijngaard kOsh aan De Kapel Wolstraat 10-tallen ballonnen oplaten voor Wilfred.  Tijdens de uitvaart zaterdag volgen er teksten van de leerlingen, ook van Wilfred's huidige kOsh klas uit Campus Ieperstraat.

Reactie bij de spelers en bestuur van SKS Herentals :  "Hij heeft gevochten als een leeuw maar verloor uiteindelijk de ongelijke strijd tegen kanker.

Wij hebben geen woorden voor het zo vroege verlies van deze topper. Op een dag als deze staat onze wereld even stil en neemt verdriet de bovenhand. Willy was nog zo jong, zo lief, zo bijzonder, zo dierbaar voor iedereen. Een jong leven, te weinig tijd gegeven, maar van onschatbare waarde. Een vlinder van liefde is nu weggevlogen, heel zacht. De hemel heeft er nu een sterretje bij. Woorden schieten nu tekort maar de ganse SKS - familie laat weten dat allen nu in gedachten bij Willy en zijn familie zijn en nu innig meeleven.
Er ligt vanaf maandag een rouwregister in de kantine tijdens de trainingen."
 

 

'De NNieuws-redactie en de lezers bieden Wilfred's familie mama Abi, zusjes Irene en Lisa, tantie Constance & familie de diepste gevoelens van medeleven aan.  Sterkte.'

Guy Verellen / NNieuws.

Wilfred was trouwe supporter van Manchester United  : van Rashford kreeg hij een getekend shirt opgestuurd

Wilfred was trouwe supporter van Manchester United : van Rashford kreeg hij een getekend shirt opgestuurd

Wilfred op de cover van het UZA-magazine

Wilfred op de cover van het UZA-magazine

Make a Wish voor Wilfred

Make a Wish voor Wilfred

Jesus sterspeler bij Man City stuurde in 2021 een getekend shirt voor Wilfred

Jesus sterspeler bij Man City stuurde in 2021 een getekend shirt voor Wilfred

Wilfred 'Willy' uit Herentals

Deel dit artikel